Rüyada nahl suresi görmek


Rüyada nahl suresi okumak yada rüyada nahl suresi duymak ne anlama gelir, nasıl yorumlanmalıdır? 

Nahl kelime anlamı BAL ARISI demektir, Kuran-ı Kerimde 16. sure olarak bilinen Nahl suresi 128 ayetten oluşur. Rüyada nahl suresi duymak din adamlarını veya gerçek müminleri sevmeye yorumlanır, rüya tabirlcilerine göre rüyada nahl suresi okunan yada okuyan kişi için sonsuz bir rızk ve mükafata ereceğini söylemiştirler. Bu rüyayı gören kişi hasta ise hastalığından, rahatsızlığından kurtulur. 

İbni şirin (rahmetullahi aleyh)in tabiri: Rüyada Nahl suresini okudu­ğunu gören kimse ilim elde eder, hasta ise iyileşir. Nablusi (rahmetullahi aleyh)’in tabiri: Rüyada Nahl sûresini okudu­ğunu yâ da kendisine okunduğunu gören kişi, rızkından emin olur. Rüya sahibi Rasulullah (sallallahü aleyhi vesselam) efendimizin sevenlerinden olur, sıhhate ve helal rızka nail olur. Allah Teala ona dünyada verdiği ni­metlerden dolayı hesaba çekmez 

Nahl suresi Ibni Sirine göre; rüyasinda bu sureyi serifi okuyan veya bir kismini okuyani görüp dinleyen, helal rizk ile rızıklanir. Müslümanlar içinde sevilen bir kisi olur. Hz. Ömere (ra) göre, mal ve rizki Allah (CC) tarafindan sakli tutulur. Dünyada sıkıntı yüzü görmez. Afet ve musibetlerden emin, hali hayirli, vücudu sağlıklı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Template Information