Rüyada sabah görmek


Rüyada sabah görmek... Nablusi (rahmetullahi aleyh)'in tabirine göre: Rüyada sabah vakti görmek vaadin yerine getirilmesine, kötü bir halde olan kimsenin sabah olduğunu görmesi günah işlemeye ya da küfre delalet eder. Sabah vakti görmek çift­çiler için zarara delalet eder. Bir şeyi kaybettiğini ve sabahın doğuşu esna­sında bulduğunu gören kişi, borçlusu aleyhine iddia ettiği şeyi şahitler vası­tasıyla ispatlar.
Sabah olduğunu gören kişi hasta ise ölümle ya da afiyet bulmak sure­tiyle hastalıktan kurtulur. İnsanlara sabah namazını kıldırdığını gören kişi sefere çıkmayı bekler ya da hacc için çıkar ya da öldüğünde cennete gider.
Rüyada sabah olduğunda su doldurduğunu, yemek topladığını ya da arpa topladığını gören kimse hastalığından şifa bulur. Yolunda engel çıkmış bir kimse ise engelden kurtulur. Bu rüyayı hapiste olan biri görmüşse hapisten çıkar. Hanımı kendisine isyankâr olan biri görmüşse bir birinden ayrılırlar. Bu rüyayı gören kişi gaflet sahibi günahkâr biri ise, gafletinden dolayı tevbe eder. Tüccar ise kesat giden işleri açılır ve rızkı çoğalır. Hasmı olan bir kimse ise ona galip gelir. Bu rüyayı musahara altında bulunan ya da sıkıntı içinde bulunan ya da zülüm gören ya da kuraklık çeken ya da fitneye maruz kalmış kişiler görürse kurtulurlar.
rüyada insanın sabah olduğunu görmesi, adaklarını, verdigi sözleri yerine getirmesi gerektigine yorumlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Template Information